Lucian Oprea a încetat din viață!

Publicistul și comentatorul sportiv Lucian Oprea, un vechi membru al asociaţiei noastre, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.

Născut la Craiova, pe 13 august 1950, Lucian Oprea a avut o prodigioasă activitate profesională, în domeniul jurnalismului sportiv și nu numai.

Ca publicist – comentator la Agerpres, Secția sport, din 1972 până în 2003, a acoperit în redacție 19 ediții ale JO (9 de vară și 10 de iarnă), a fost prezent la zeci de CM, de unde a transmis reportaje şi analize pentru Agerpres, radio, presă şi televiziune (gimnastică, box, tir, lupte, popice, hochei pe gheață, karate, atletism ş.a.). Tot în această perioadă a fost prezent la 20 de ediții ale Turului Ciclist al României.

A publicat opt cărți de reportaje sportive, dintre care amintim: „Atena 2004”, „Bicicleta, dragostea mea”, „Pilde olimpice”, „Premiere pe acoperişul lumii”, „Cercuri de foc şi gheață”.

Pe parcursul activităţii sale profesionale, de peste un sfert de veac, a semnat rubrici permanente la revistele Viaţa studenţească şi Flacăra (până în 1990). A lucrat în presa audio-vizuală, la televiziunile Amerom şi Soti, la Radio România şi Total. A fost redactor la agenţiile Agerpres şi Rompres, publicist comentator la ziarul Tineretul liber, 1991, 1992-1995, responsabil al paginilor de sport la Expres magazin, şef de departament la revista Privirea. A colaborat la numeroase publicaţii din provincie, iar din 1997 devine reporter special la Gazeta sporturilor. S-a remarcat în mass-media prin spiritul critic, acid, de abordare a subiectelor, dar, în acelaşi timp, dominat de obiectivitate.

Între 1990 şi 1998, a fost membru al Comitetului executiv al Asociației Presei Sportivea. În ultimii ani a suferit de o maladie care i+a afectat partial vorbirea, dar a continuat să scrie susţinut diferite ştiri şi comentarii pe blogul propriu: lucianopreasport.ro , ultima sa postare fiind cu numai două zile înaintea decesului.

APS deplânge dispariția colegului nostru și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Consiliul APS