Jurnalista Andreea Giuclea, premiată de AIPS

AIPS Sport Media Awards 2020 a avut parte luni seara de o ceremonie virtuală, în care au fost anunțați premianții concursului organizat de Asociația Internațională a Presei Sportive. Vestea grozavă este că printre laureați se numără și o reprezentantă a presei sportive din România.

Jurnalista Andreea Giuclea a ocupat locul al doilea la secțiunea Editorial. S-a înscris în concursul AIPS cu materialul „Cum împăcăm legenda lui Kobe Bryant cu acuzațiile de abuz sexual. Sau cum învățăm să privim idolii sportivi mai complex”, publicat pe site-ul lead.ro.

„Colega noastră Andreea Giuclea a obținut astă seară locul 2 la categoria Best Column în gala AIPS Sport Media Awards 2020! Felicitări, Andreea, reușita ta este o mândrie pentru întreaga breaslă a gazetarilor sportivi din România!”, a declarat Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

Premiul AIPS Sports Media Awards a fost o surpriză frumoasă care mi-a adus multă bucurie, dar și motivație pentru viitoarele articole și povești din sport pe care-mi doresc să le scriu. E onoare să fiu pe un astfel de podium, chiar și virtual, alături de jurnaliști pe care îi admir și de publicații importante din presa sportivă internațională”, ne-a declarat Andreea Giuclea.

Premiile de la secțiunea Editorial au fost anunțate de Evelyn Watta, vicepreședinte al AIPS.

Secretarul general al AIPS, Jura Ozmec, și membru al Comitetului executiv al AIPS, Zsusza Czisztu, care sunt fețe cunoscute ale televiziunilor naționale din Croația și, respectiv, din Ungaria, s-au conectat din studiourile din Zagreb și Budapesta ca gazde ale ceremoniei, în timp ce președintele AIPS, Gianni Merlo, a fost gazda din Vigevano, orașul său natal.