JOT 2018 – NATAȚIE | ”Bravo, copil frumos!”

Daniel Cristian Martin a cucerit două medalii la Buenos Aires. Băcăuanul a sosit al doilea în probele sale preferate, 100 m și 200 m spate.

de Alexandru Enciu

Daniel Cristian Martin (18 ani) își continuă evoluțiile excelente din 2018. După cele două medalii obținute la Campionatele Europene de juniori din Finlanda (aur și argint), băcăuanul a ”dublat” și la Jocurile Olimpice de Tineret. Dany a obținut medaliile de argint în probele sale favorite, 100 m și 200 m spate. La ambele, a fost depășit doar de rusul Kliment Kolesnikov, cel cu care s-a duelat și la Europenele de la Helsinki.
La 100 m spate, românul a pornit tare şi a întors primul la 50 de metri (25,65 sec) cu 25 de sutimi înaintea rusului Kliment Kolesnikov. Pe a doua parte a cursei, Martin și-a aruncat în luptă toată energia pentru a rezista atacului dat de rus (triplu campion european de seniori în acest an) şi de italianul Ceccon. A încheiat pe locul doi, cu 53,59, fiind întrecut pe final de Kolesnikov (53,26).

Aceeași rivalitate

La 200 de metri spate, Kolesnikov și Martin s-au distanțat încă de la prima întoarcere, iar până la final nu s-a mai schimbat nimic. Timpul românului, 1:58,20, reprezintă un personal best pentru el, dar și un record național de juniori.
Imediat după aceste performanțe, felicitările nu au contenit pe pagina sa de facebook, inclusiv de la nume mari ale natației românești:

Carmen Bunaciu (medaliată mondială și europeană la probe de spate):
”Felicitări pentru evoluțiile minunate din acest an, Dany Cristian, ție și antrenorului tău, Iulian Matei. Spor la treabă, sănătate și multă baftă în continuare. Vă îmbrățișez cu mare drag”.

Laura Sachelarie (antrenoarea dublei campioane olimpice Diana Mocanu): Bravo, copil frumos! Cele două medalii de argint să-ți călăuzească pașii în continuare!”.

Camelia Potec (campioană olimpică, președinta FR de Natație și Pentatlon Modern): ”Când iubești ceea ce faci nu simți când muncești, iar când muncești atât de mult nu ai cum să nu reușești! Felicitări Dany pentru cea de-a doua medalie olimpică de tineret! Esti deja un exemplu pentru generația de astăzi! Fie ca drumul tău până la Tokio să fie la fel de frumos ca până acum, iar 2020 să fie un an EXCEPȚIONAL! Felicitări Iulian Matei pentru tot calmul, răbdarea, munca depusă, ambiția și pasiunea cu care reușești să faci ca această echipă să funcționeze.
Felicitări!”.

Daniel Cristian Martin este o mică minune a înotului românesc. La Tokio, poate să devină una mare! Până atunci, la finele acestui an mai sunt Mondialele în bazin scurt din China.

O remarcă și pentru George Adrian Rațiu, de la CSA Steaua. Sportivul în vârstă de 17 ani s-a clasat pe locul 6 în finala de la 50 de metri liber.

Abonamente la revista noastră se pot face AICI. De asemenea, ne puteți contacta la numărul de telefon 021.224.05.04 sau pe e-mail: apsmedia.romania@gmail.com