GO SCHOLARSHIP | Adolescența: cea mai importantă perioadă din viața unui sportiv de performanță

Erwah Alnblsi la fel de competitiv precum sportivii de performanță
Erwah Alnblsi la fel de competitiv precum sportivii de performanță

Erwah Alnablsi este preparator fizic, cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu. Colaborează cu Lotul Olimpic Român de Scrimă, cu Lotul Olimpic Român de Box și cu tenismena Gabriela Ruse. Erwah se asigură că sportivii și sportivele din proiectul GO Scholarship știu să execute corect și în siguranță programul de antrenament pentru rezultate maxime în sportul lor și cu cât mai puține accidentări cu putință. În plus, el crede că perioada adolescenței este cea mai importantă în formarea unui sportiv de performanță.

„În această perioadă se dezvoltă calitățile motrice, mentalul, experiența, abordarea tehnico-tactică,” explică Alnablisi, pentru care GO Scholarship este un proiect de suflet, unic în România, fiindcă aici ”nu găsești în niciun club un staff atât de complet precum cel din acest program”. GO Scholarship este un sistem-suport creat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu și fosta handbalistă Ana Luca. Proiectul și-a făcut debutul în 2021 și, până în acest moment, a adunat sub aripa sa 40 de sportivi din București și din împrejurimi, din 11 discipline sportive, pe care-i susține să fie performeri și oameni mai buni.

Educația sportivă pe primul plan

Alnablisi spune că scopul în perioada adolescenței nu-l reprezintă antrenamentele în sine, ci educația sportivă pe care tinerii care fac performanță o dobândesc. ”Campionii se antrenează prin rutină. Cu cât mai multă rutină are un sportiv în viața sa, cu atât pierde mai puțină energie și are un progres mai semnificativ. Când ai rutină, lucrurile pe care le faci vin de la sine, vin fără efort. La vârsta adolescenței, tinerii sportivi trebuie să deprindă disciplina, să înțeleagă ce înseamnă performanța atât pentru corp, cât și pentru minte. Dacă ei respectă și implementează ce am eu să-i învăț, atunci vor simți beneficiile pe propria piele – mobilitate, viteză de reacție, forță și multe altele”.
Preparatorul fizic crede că un staff complet așa cum are GO Scholarship – kinetoterapie, nutriție, pregătire fizică, psihoterapie, consiliere în carieră, psihologie sportivă – poate pregăti orice tânăr performer pentru anii senioratului, oferindu-i un bagaj complet de cunoștințe cu ajutorul cărora acesta să devină independent și autonom.
Puteți afla mai multe informații despre specialiști și sportivi pe site-ul GO Scholarship: www.goscholarship.ro

Fă cunoștință cu noii sportivi din programul GO Scholarship

11 sportivi tineri, cu vârste între 13 și 17 ani, au intrat luna aceasta în programul GO Scholarship. Aceștia sunt: Mihordea Alexandra Gabriela (ciclism), Posea Silvia Maria (ciclism), Niță Ioana (handbal), Bogdan Smaranda (judo), Șerban Denisa Ana-Maria (judo), Petrache George (scrimă), Oprea Luca Andrei (tenis de masă), Rusu Eremia Bianca (triatlon), Stroe Teodora Elena (volei), Ștefanov Catrin Elena (volei), Tserennadmid Misheel Alexandra (volei).
Le urăm tuturor bun venit și la cât mai multe realizări de care să fie mândri!

Articol scris de Andreea Vasile și publicat în numărul 106 al revistei „Sport în România”

Fotografii de Mihai Ștețcu și Cosmin Moței