Emanuel Fantaneanu, membru al Comiteului Executiv al AIPS, s-a intalnit cu conducerea presei sportive japoneze

Tokio, 14 octombrie 2011.  Asociatia Presei Sportive din Japonia (JSPA) este una dintre cele mai puternice asociatii din cadrul AIPS, atat prin numarul de membri, dar mai ales prin activitatea ce o desfasoara in sprijinul dezvoltarii presei sportive, a AIPS si, nu in ultimul rand, prin colaborarea cu asociatiile nationale.

Prezent la Tokyo, dl Emanuel Fantaneanu, membru al Comitetului Executiv al AIPS si presedinte de onoare al APS, a avut o intrevedere cu  dl. Takahoro Nomura, presedintele Asociatiei Presei Sportive din Japonia, si cu dl. Hiroki Natori, secretar general, prilej pentru a aborda o serie de probleme ale locului presei sportive in actualul context politico-economic, precum si posibilitati privind dezvoltarea sectorului media.
Cu acest prilej a fost transmis un mesaj din partea presedintelui AIPS, Gianni Merlo, in care a fost subliniat faptul ca AIPS are in presa sportiva nipona un important sprijin si, in acelasi timp, s-a discutat si despre modul in care JSPA isi poate aduce contributia la continua dezvoltarea a AIPS prin promovarea unor programe cu larga audienta.
De asemenea, a fost transmis si un mesaj din partea presedintelui Asociatiei Presei Sportive din Romania, dl. Dumitru Graur, si al ziaristilor sportivi romani, abordandu-se posibilitatea realizarii unor programe commune.
Dupa cum se stie, Asociatia Presei Sportive din Romania a fost alaturi de reprezentantii presei sportive nipone in momentele grele ce au urmat dezastrului din luna martie, impartasindu-le durerea, colegii nostri japonezi primind cu inima deschisa mesajele care au fost transmise de APS, toate fiind citite in cadrul Adunarii Generale a asociatiei si publicate in presa japoneza, ca un gest de recunostinta si prietenie.
Takahoro Nomura, presedintele JSPA, si Hiroki Natori, secretar general, ne-au asigurat ca din partea presei sportive nipone exista o larga deschidere si dorinta de cooperare, existand posibilitatea de a realiza actiuni comune, pentru a gasi si posibilitati de realizare a unor programe in folosul tinerilor ziaristi sportivi.
A fost o intalnire deosebita, cu multa substanta si care argumenteaza, inca o data, legaturile dintre presa sportiva, dintre membri AIPS si dorinta lor de a promova spiritul de solidaritate, colaborare si fair-play.