Dublu triumf pentru Irina Begu la BRD Bucharest Open

irina-begu-trofeu-brd-openÎn absența a două nume importante, Simona Halep, numărul 2 mondial, și Monica Niculescu, finalistă în proba de dublu la Wimbledon, o altă româncă a fost remarcata turneului de tenis BRD Bucharest Open.

Mihai Popescu

Irina Begu, 27 de ani luna viitoare, a reușit un parcurs perfect la această ediție în care a cucerit titlul atât la simplu, cât și la dublu. Cap de serie numărul 7, bucureșteanca s-a impus în ultimul act cu 6-3, 7-5 în faţa favoritei numărul 3, nemțoaica Julia Georges. La final, Irina a recunoscut că nu se aştepta să câştige primul său titlu pe zgură. ”Când, în urmă cu o lună, a venit Cătălina Cristea să mă întrebe ce părere am despre acest trofeu, nu m-am gândit că azi îl voi ţine în mână. Sunt foarte fericită, dar încă nu-mi vine să cred că este al meu. În ultimele două luni am muncit foarte mult. Chiar dacă începutul sezonului nu a fost foarte bun, am muncit foarte mult”, a declarat Begu, evident emoţionată. Victoria de la BRD Bucharest Open i-a adus tenismenei noastre urcarea de pe locul 58 până pe 38 în ierarhia WTA, cu 1.316 puncte.
Succesul de la simplu a fost întregit, duminică seara, și de un triumf în proba de dublu. Irina Begu și Raluca Olaru s-au impus în finală cu 6-3, 6-3 în faţa cuplului Elise Mertens (Belgia)/Demi Schuurs (Olanda). Astfel, Begu devine prima jucătoare română cu victorii la simplu şi dublu în acelaşi turneu WTA, după Virginia Ruzici în 1985.