A doua zi magică

cova1Mihai Covaliu a comparat ziua victoriei din alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu ziua când a devenit campion olimpic, la Sydney!

Marius Huțu

Mihai Covaliu a avut o bucurie reţinută imediat după ce rezultatele alegerilor la COSR au fost anunţate. După ce a fost declarat noul preşedinte al forului olimpic, campionul de la Sydney a fost invitat la prezidiu, de unde a mulţumit Adunării Generale. „Sunt conştient că această funcţie reprezintă o imensă responsabilitate, având în vedere imaginea sportului românesc la cele mai importante competiţii ale lumii, respectiv Jocurile Olimpice. Fără îndoială că situaţia actuală din sporturile olimpice nu poate să ne satisfacă. Cuvântul cu care am încheiat speech-ul de prezentare va fi la ordinea zilei, şi anume ÎMPREUNĂ! Împreună îmi doresc să ajungem să fim din nou respectaţi în lume pentru rezultatele pe care sportivii noştri le vor obţine la competiţiile la care vom participa. Vă mulţumesc şi vă asigur de sprijinul şi respectul meu. Când cineva îmi va solicita ajutorul, voi fi primul care voi veni în întâmpinarea acestei cereri”, au fost primele cuvinte rostite de Mihai Covaliu în calitate de preşedinte al COSR.

Modelul Donald Trump

cova2Preşedintele FR de Scrimă a comparat ziua de 15 noiembrie cu ziua din 2000, de la Sydney, când a devenit campion olimpic în proba individuală de sabie: „Atunci nu ştiam că voi ieşi campion olimpic. Acum am ajuns în această poziţie, deşi era o luptă foarte strânsă cu un adversar imens, aşa cum este Gabriela Szabo, trebuie să recunosc acest lucru. Am învăţat multe din această competiţie cu Gabriela Szabo, îi mulţumesc că mi-a fost partener în această cursă pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, dar obligaţia este cu atât mai mare, cu cât membrii Adunării Generale mi-au acordat mie acest vot de încredere. Sunt convins şi voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a nu-i dezamăgi, iar România să-şi recâştige respectul pe care îl va avea odată în lume”.

Mihai Covaliu a câştigat o bătălie în care la un moment dat nu era favorit. Astfel, imediat s-a făcut şi o paralelă, păstrând desigur proporţiile, cu alegerile prezidenţiale din Statele Unite, câştigate cu câteva zile înainte de Donald Trump. „Este o supriză, în alegerile din America recunosc că l-am avut ca favorit pe Donald Trump. Sunt un om care vrea să muncească, care a obţinut medalii, îmi place performanţa, îmi place să câştig şi voi face totul pentru a aduce din nou medalii”, a concluzionat Mihai Covaliu după una din cele mai importante zile din carieră. Greul fără îndoială abia acum începe.

leave a reply