Despre ajutorul dat de Guvern presei din România, pe site-ul AIPS

Dumitru Graur

La fel ca în atâtea țări din Europa și din lume, jurnalismul sportiv din România trece prin momente dificile în aceste zile.

Prin urmare, Guvernul României a aprobat un ajutor de 40 de milioane de euro pentru presă pentru următoarele patru luni, adică zece milioane în fiecare lună. Jumătate din fonduri vor fi alocate canalelor de televiziune și un sfert site-urilor web.

Acest ajutor vine cu o formă de „campanie de informare publică despre prevenirea și controlul răspândirii coronavirusului, precum și o campanie de informare publică despre reluarea activităților economice și sociale după încheierea stării de urgență”. 

Detalii au fost prezentate de Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România, într-un articol postat pe site-ul Asociației Internaționale a Presei Sportive. (CLIC AICI PENTRU DETALII)

Astăzi, într-o apariție televizată, președintele de stat, domnul Klaus Iohannis a reiterat că, pe 15 mai, starea de urgență va fi ridicată, iar țara va începe să relaxeze unele dintre restricții. Aceasta implică faptul că profesioniștii din sport pot relua antrenamentele.