Cupa Mondiala de Rugby | Am plecat cu mana goala: Romania – Georgia 9-25

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut si ultimul meci de la Cupa Mondiala de Rugby din Noua Zeelanda, scor 25-9.

Nationala de rugby a Romaniei ajunsese si la momentul adevarului la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, meciul cu Georgia, meciul in care ”stejarii” sperau sa castige primele puncte la acest turneu final. Misiunea nu era una usoara, intrucat georgienii nu erau o echipa facila, ci una care lupta pana la final, o echipa cu o inaintare puternica.

Incepem bine meciul, insa Dumbrava rateaza o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie centrala, iar georgienii ne amendeaza prin Kvirikasvili. Egalam in minutul 11 prin acelasi Dumbrava, care transforma o lovitura de penalitate dupa ce un georgian a intrat prin lateral in gramada. Georgienii continua sa profite de greselile noastre si duc scorul la 9-3, insa reducem din nou din handicap printr-o noua lovitura de pedeapsa transformata a lui Dumbrava. Atacurile in valuri ale gruzinilor sunt cu greu oprite de defensiva noastra, care greseste des, iar Kvirikasvili duce scorul la 12-6, scor inregistrat si la pauza, dupa 40 de minute intense de joc.

Repriza secunda incepe cu doua ratari, atat Dumbrava cat si Kvirikasvili negasind drumul spre puncte. Gruzinii incep sa domine tot mai apasator, eseul pluteste in aer, iar dupa o actiune prelungita de atac, cu aproape 20 de puncte de fixare, Gorgodze patrunde in forta si culca balonul in terenul nostru de tinta. Minutul 70 aduce si finalul sperantelor noastre, Kvirikasvili reusind sa transforme o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie destul de dificila. La faza imediat urmatoare Vlaicu reduce din handicap (22-9), insa pana la urma scorul devine 25-9, o noua infrangere la aceasta Cupa Mondiala.

Astfel, nationala noastra bifeaza si cea de-a patra infrangere de la aceasta Cupa Mondiala, parasind Noua Zeelanda cu capul plecat, dupa esecul total. In primul meci, disputat in urma cu 3 saptamani, Romania pierdea cu Scotia (24-34), acest esec fiind urmat de alte doua (8-43 cu Argentina si 3-67 cu Anglia).