Comunicat Asociaţia Presei Sportive – dispariţia scriitorului Fănuş Neagu

Asociatia Presei Sportive deplînge disparitia marelui scriitor FĂNUS NEAGU, unul dintre ultimii corifei care si-au aplecat pana lor măiastră spre fenomenul sportiv.

FĂNUS NEAGU s-a înscris la loc de frunte pe linia azi aproape dispărută a oamenilor de litere cu iubire pentru sport, ilustrată de nume precum Eugen Barbu, Ion Băiesu, Teodor Mazilu sau Adrian Păunescu. Cronicile sale  sportive, apărute în publicatii ca Luceafărul, România literară iar mai apoi ProSport si Gazeta Sporturilor au luminat ani de-a rîndul mintile si sufletele a milioane de tineri români, multi dintre ei porniti mai apoi pe drumul gazetăriei sportive ca urmare a exemplului neegalatului maestru.

FĂNUS NEAGU
va rămîne pentru totdeauna în inimile noastre atît ca autor al unor „pastile” săptămînale savuroase, ce aveau să fie reunite în volumele „Cronici de carnaval” si „Cronici afurisite”, cît si ca exemplu de exceptională personalitate literară cu iubire si preocupare pentru sportul românesc. Plecarea sa dintre noi ne îndurerează si ne obligă la a constata totodată iminenta disparitie acestui stil din presa sportivă actuală, pe care marele FĂNUS NEAGU l-a ilustrat cu un talent inegalabil.

Dumnezeu să-l odihnească!

CONSILIUL ASOCIATIEI PRESEI SPORTIVE DIN ROMÂNIA