CNCD a amendat clubul CFR Cluj!

Printr-o adresă recentă (vezi facsimil), Asociației Presei Sportive i-a fost comunicat că a obținut câștig de cauză în procesul pe care l-a intentat la CNCD întru apărarea cauzei jurnalistului băimărean Daniel Pop. Prin urmare, clubul CFR 1907 Cluj-Napoca a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru refuzul de a acorda acreditare în sezonul trecut lui Daniel Pop și colegilor săi din trustul Maramureș Jurnal.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ne-a dat câștig de cauză în urma petiției înaintate pe 3 septembrie 2018, privind neplăcuta situație a jurnalistului Daniel Pop (Maramureș Jurnal), căruia clubul de fotbal CFR 1907 Cluj-Napoca i-a refuzat acreditarea pentru sezonul 2018-2019, dar și a întregului trust de presă pe care îl reprezintă, pe motiv că a pus întrebări incomode la sfârșitul ultimului meci din campionatul 2017-2018.
Cazul a fost prezentat pe larg la momentul respectiv de asociația noastră, al cărui membru este Daniel Pop. Pentru acest motiv, președintele APSR, Dumitru Graur, a depus la CNCD o petiție în care a expus întreaga situație.
După analizarea cazului, Colegiul Director al CNCD a hotărât că refuzul acreditării petentului și a întregului trust de presă pe care acesta îl reprezintă constituie discriminare și în consecință a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei clubului CFR 1907 Cluj-Napoca.
Membrii Colegiului Director al CNCD prezenți la ședința în care s-a luat Hotărârea nr. 503 din 21.08.2019 sunt: Csaba Ferenc Asztalos (președintele CNCD), Istvan Haller, Maria Lazăr, Tatiana Veronica Sandu și Claudia Sorina Popa.

Putem considera astfel că Asociația Presei Sportive, care, conform Statutului, și-a respectat obligația de a lupta pentru apărarea drepturilor ziariștilor sportivi, în conformitate cu prevederile Constituției și a legilor în vigoare, a obținut o victorie importantă. Să sperăm că astfel de cazuri nu se vor mai întâmpla pe viitor.

Consiliul APS