Cel mai frumos corp din univers

coperta-anca-bucurAnca Bucur a câştigat titlul Miss Fitness Universe, devenind regina acestui sport, în care are deja cinci coroane

Ionuţ Barbu

„Fitnessul e show. E o combinaţie mişto între performanţă, modeling şi formă fizică”, spune Anca Bucur, poate cea mai avizată persoană din lume să vorbească despre această formă sportivă. De ce? Pentru că tocmai a devenit Miss Fitness Universe. Pentru a 5-a oară, din cel opt ediţii ale acestui concurs la care românca a participat, începând cu anul 2010. Primul trofeu a venit chiar în 2011, iar acum Anca porneşte aproape de fiecare dată cu statut de mare favorită. „În 2010 am participat prima dată la Fitness Universe în Miami. M-am bazat atunci pe mult entuziasm, pe încurajările celor dragi şi costume cusute de mine şi de la second hand. Am fost impresionată, pentru că erau sute de fete, frumoase, sciplitoare, cu staff-uri numeroase în spate. Eu cred că m-am născut cu un talent, acela de a nu avea trac de scenă, de a mă exprima dezinvolt în faţa unui public numeros, talentul de a-mi creea propria lucrare de artă: sportul. Nu îmi vine să cred cum a zburat timpul şi am ajuns la opt participări şi cinci trofee. În acest an a fost un decalaj în începerea concursului de circa 90 de minute, ceea ce a cam stricat încălzirea mea. Am simţit asta în timpul exerciţiului, dar partea bună a fost că din sală nu s-a văzut decât un exerciţiu bine executat, spectaculos, care a avut de toate: elemente de dificultate, dans şi muzică bună. În toată nebunia asta a mea, numită fitness, am aproape oameni speciali, începând cu soţul, familia, prietenii şi până la toţi cei care contribuie la momentul meu de aur”, a mărturisit Anca Bucur.

Un umăr rupt, o carieră distrusă, o alta începută

afis-miss-universeRomânca s-a prezentat în concurs cu un exerciţiu pe tema Wonder Woman şi o coregrafie semnată de Bogdan Boanţă. Ajunsă la 30 de ani, Anca are deja în spate o carieră sportivă de 27 de ani. „Am început să fac sport de la 3 ani, la balet, după care am trecut la gimnastică. Visam să fiu campioană de mică, pentru că mama m-a încurajat mereu că pot ajunge tot ce-mi doresc, dacă mă dedic în totalitate. Am trecut pe la Centrul naţional olimpic de la Deva, iar de la şapte ani am început gimnastica aerobică, unde am ajuns în lotul naţional de tineret, cu care am câştigat şi o medalie mondială de bronz, pe echipe. În 2005 am fost selectată în lotul de senioare, cu care trebuia să participe România la Campionatele Europene. Din păcate am suferit un accident cumplit, mi-am rupt umărul exact înaintea europenelor, iar după recuperări chinuitoare de mai bine de un an m-am retras din lotul naţional şi am început să lucrez ca instructor de aerobic şi fitness. Aşa a apărut pasiunea pentru fitness şi din 2010, am început să particip la concursuri, iar acum sunt deja printre veterani şi îi mulţumesc mamei că m-a făcut să înţeleg că în viaţă poţi face orice dacă îţi doreşti cu adevărat”, a mărturisit Anca Bucur.

caseta