Cel de-al 36-lea Congres UEFA are loc in Istanbul

UEFA a decis ca cel de-al 36-lea Congres al forului suprem din fotbalul european să aibă loc pe data de 22 martie, în Centrul de congrese din Istanbul. Congresul anual al UEFA, care întruneşte în mod oficial cele 53 de federaţii membre, se va deschide la ora locală 9:30. De asemenea, în aceeaşi zi, la ora 14:30, va avea loc conferinţa de presă a preşedintelui UEFA, Michel Platini.

 

Cu două zile înaintea deschiderii Congresului, membrii Comitetului Executiv al UEFA se vor întâlni la Hotelul Conrad, în cadrul unei şedinţe. Imediat după încheierea şedinţei Comitetului Executiv, conferinţă de presă va fi prezidată de Secretarul General al UEFA, Gianni Infantino.

Principalele teme de pe agenda celui de-al 36-lea Congres al UEFA sunt:

• Rapoartul Preşedintelui UEFA şi cel al Comitetului Executiv, precum şi Raportul Administraţiei UEFA pe 2010/2011.

• Rapoartele privind activităţile Comitetului.

• Probleme financiare, inclusiv declaraţia consolidată a UEFA pe 2010/2011 şi aprobarea bugetului pentru anul financiar 2012/2013.

• Dialogul Social European: aprobarea înţelegerii legate de obligaţiile minime cu privire la contractele jucătorilor.

Reprezentanţii presei care doresc să participe la cel de-al 36 Congres al UEFA şi la conferinţele de presă ale Comitetului Executiv al UEFA trebuie să solicite acreditare prin email la adresa fame_accreditations@uefa.ch până cel mai târziu joi, 15 martie, folosind cuvintele „Congress” şi/sau „Exco” în titlul mesajului.

În fiecare locaţie va fi disponibilă o zonă de lucru pentru presă, dotată cu echipamente de internet wireless. Liniile ISDN/ADSL sau analogice vor trebui comandate prin intermediul companiilor naţionale de telecomunicaţii. Gazetarii vor primi mai multe informaţii legate de acest subiect odată cu confirmarea acreditării lor.

Preluare de pe site-ul AIPS