Brutaria salveaza Romania

Dragomir e de înţeles.Tipul se visa popular şi, cînd colo, a aflat a o mia oară nu numai că oamenii nu-l iubesc, ci şi că l-ar dori plecat din funcţie. Repejor! Mai nou, s-a apucat să interzică în week-end ultima pagină a colegilor de la ProSport pe stadioane, inventînd mai apoi la România TV că a făcut-o “pentru că «Jos Dragomir şi Sandu!» e un îndemn la exterminare fizică”. Citat exact, te apucă ameţeala nu altceva.

Dragomir mizează pe infantilismul românilor, dar nimeni nu poate înghiţi o asemenea diversiune demnă de Garcea, au trecut totuşi 22 de ani de la Revoluţie, s-au schimbat generaţiile, cea care trăieşte cu o mînă, pentru că cealaltă e pe mouse, rîde de cît de fraier poate fi şeful Ligii, inventînd o astfel de bazaconie.Ceva e, totuşi, mortificator, în toată povestea. Dar nu titlul ziarului, ci realitatea însăşi, cu Sandu şi Dragomir neînţelegînd că le-a expirat mandatul. Nu în faţa afiliaţilor lor din fotbal, acolo se pot alege la nesfîrşit, ci în faţa ritmului şi pretenţiilor acestor ani în care lumea evoluează.

Dragomir mizează pe infantilismul românilor, dar nimeni nu poate înghiţi o asemenea diversiune demnă de Garcea, au trecut totuşi 22 de ani de la Revoluţie, s-au schimbat generaţiile, cea care trăieşte cu o mînă, pentru că cealaltă e pe mouse, rîde de cît de fraier poate fi şeful Ligii, inventînd o astfel de bazaconie.
Ceva e, totuşi, mortificator, în toată povestea. Dar nu titlul ziarului, ci realitatea însăşi, cu Sandu şi Dragomir neînţelegînd că le-a expirat mandatul. Nu în faţa afiliaţilor lor din fotbal, acolo se pot alege la nesfîrşit, ci în faţa ritmului şi pretenţiilor acestor ani în care lumea evoluează.

Aşadar, ei sînt de înţeles în a vedea îndepărtarea din scaune ca pe o moarte.
De neînţeles este incoerenţa brutal în care se scaldă BGS şi Jandarmeria, un duo unit de interese vizibile oriunde armatele private fac joncţiunea cu forţele de ordine publică.

Aici nu e nimic de glumă, nu e loc de bancurile infantile ale lui Mitică, pentru că, folosind forţa aiurea şi fără discernămînt, jandarmii şi stewarzii nu se afectează pe ei, uite că se sutrag responsabilităţilor individuale, ci delegitimează însăşi ideea de ordine şi de intervenţie echilibrată.

Vom cere lămurirea legală a cîtorva chestiuni simple. De pildă: ce bannere ai voie să afişezi pe stadioanele Ligii 1? Ca să vedem dacă nu cumva orice inscripţie care-l include pe Dragomir, fie şi una în sanscrită, este interzisă. Ceea ce l-ar ridica în rang peste Obama, contestabil liber şi dur oriunde în America, şi ne-ar îndemna să cerem intervenţia în forţă a brutarilor, pentru că doar colesterolul mai poate schimba generaţiile din fotbalul nostru.

E un îndemn la moderaţie şi la cărăbăneală rapidă din funcţii.

Cătălin Tolontan