”Asul din pachet”, surpriza de la Bucureşti

snooker-latJudd Trump a devenit campionul primei ediţii a European Masters Snooker

Cristian Vlad

Spectacol total la European Masters Snooker, care şi-a desfăşurat prima ediţie în capitala României: a fost cel mai puternic turneu dintre toate sporturile organizat vreodată în ţara noastră, ţinând cont că au participat opt dintre cei mai buni zece jucători din lume, la ora actuală. Judd Trump a devenit câştigătorul turneului de la Bucureşti, după ce l-a învins în finală pe Ronnie O’Sullivan, scor 9-8, iar „Asul din pachet” a făcut o adevărată demonstraţie de măiestrie şi „nervi tari”. Finala s-a jucat după sistemul cel mai bun din 17 frame-uri, în cadrul a două sesiuni. O’Sullivan s-a distanţat rapid la 3-1, apoi a încheiat în avantaj prima sesiune, scor 5-3. Trump a început foarte bine partea a doua, a reuşit să întoarcă scorul în favoarea sa, însă „The Rocket” a avut în continuare un parcurs excelent şi a ajuns la 8-6. Ronnie O’Sullivan mai avea nevoie de un singur frame câştigat, din următoarele trei, dar a urmat o serie incredibilă a lui Trump: cu o serie de trei jocuri la rând, sportivul din Bristol s-a impus cu 9-8 în finala European Masters Snooker!

Ţiriac a oficiat premierea

premiereEuropean Masters Snooker, primul turneu din circuitul mondial disputat în România, a fost dotat cu premii totale în valoare de 350.000 de euro, iar festivitatea de premiere l-a avut în prim-plan pe Ion Ţiriac. Iniţial, evenimentul trebuia să aibă loc la Bucureşti, apoi a fost mutat la Cluj. Din cauza numărului mic de fani prezenţi la patrulaterul de acum câteva luni, organizatorii au luat, însă, decizia ca acesta să fie din nou organizat la Bucureşti. „A meritat să câştige Judd, deşi la început a avut ghinion. Voi veni mai des în România. Iubesc această ţară”, a declarat Ronnie O’Sullivan, care a recunoscut că a întâlnit în finală un adversar în mare formă: Trump a reuşit câteva breakuri de peste 100 de puncte, continuând prestaţia de top din penultimul act. În semifinale, jucătorul din Bristol obţinuse o victorie neaşteptată în faţa compatriotului său, principalul favorit al competiţiei, Mark Selby, scor 6-2. Trump a câştigat categoric primele două acte ale disputei cu Selby, 135-0, respectiv 75-0, iar până la final a mai încheiat două frameuri cu succese la zero! În cealaltă semifinală, „Racheta” Ronnie O’Sullivan l-a învins fără emoţii pe Neil Robertson, scor 6-0, într-un meci fără istoric.

ronnieA fost o finală foarte grea. Ronnie nu a prestat un joc bun, dar m-a pus în dificultate şi m-a condus. Aceasta arată cât este de puternic. Te pune sub presiune doar stând pe scaun, este unic datorită forţei pe care o emană chiar şi când te afli la conducere” (Judd Trump)

27 de ani are Judd Trump, care şi-a trecut în palmares, în capitala României, al 6-lea trofeu din carieră.

15 televiziuni de pe toate continentele au transmis prima ediţie a European Masters Snooker, de la Bucureşti. Anterior, s-a semnat un contract valabil pe trei ani pentru ca ţara noastră să organizeze competiţia.

75.000 de euro a încasat Judd Trump, care a disputat la Bucureşti cea de-a 11-a finală importantă a carierei, din care a câştigat mai mult de jumătate. Pentru prezenţa în ultimul act, Ronnie O’Sullivan a primit 35.000 de euro.

paul-hunter