Breaking News

APS s-a întâlnit la Craiova cu tinerii jurnaliști sportivi

La propunerea Universitații din Craiova, prin Specializarea Jurnalism a Facultății de Litere și Facultatea de Educație Fizică și Sport, Asociației Presei Sportive din România a organizat miercuri la Casa Universitarilor din Craiova o masă rotundă cu tema „Tendințe în jurnalismul sportiv contemporan”.

La eveniment au participat președintele Asociației Presei Sportive din România, Dumitru Graur, conf. univ. dr. Aurora Ungureanu Dobre, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității din Craiova, lect. univ. dr. Davian Vlad, de la Specializarea Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, foști mari jucător al Universității Craiova, Ion Velea și Pavel Badea, alte personalități ale sportului craiovean, jurnaliști și studenți.

Cu această ocazie, au fost subliniate transformările paradigmatice din jurnalismul sportiv actual, determinate în principal de dezvoltarea continuă a fenomenului Social Media și de creșterea exponențială a vitezei cu care se transmit, se consumă și se comentează informațiile prin intermediul Internetului. Participanții au remarcat tendințele identificabile în jurnalismul sportiv de azi, inclusiv fenomenul de tabloidizare a știrilor sportive TV, fiind puse în discuție aspecte de etică și deontologie profesională și explicate modalitățile moderne de reflectare a evenimentelor sportive.

 

În încheierea evenimentului participanții au putut urmări un film din serialul de televiziune ”Parfum de Glorie”, realizat de Dumitru Graur, episod dedicat echipei de legendă care s-a intitulat ”Craiova Maxima”.

 

leave a reply