APS organizează: TURNEUL INTERNAŢIONAL DE FOTBAL PENTRU ZIARIŞTI – Buşteni 2013

Aşa cum am mai anunţat, Asociaţia Presei Sportive din România organizează între 8 şi 12 iulie “Turneul internaţional de fotbal pentru ziarişti”, împreună cu Primăria Buşteni.

La turneul de la Buşteni şi-au anunţat  participarea Asociaţiile presei sportive din Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Macedonia, România, ca şi o selecţionată a gazetarilor sportivi de pe Valea Prahovei. Fiecare dintre aceste echipe poate cuprinde un fost jucător profesionist, avînd eventual o reală apropiere de presa sportivă (în calitate de analist media, comentator etc.), care nu se mai află însă în activitate. Ceilalţi jucători din lotul echipelor trebuie să deţină o legitimaţie valabilă emisă de organul media la care lucrează, de Asociaţia Presei Sportive Naţională (sau card AIPS).

Acest turneu de minifotbal durează trei zile (9-11 iulie). Vor fi premiate echipele clasate pe primele 3 locuri, cel mai bun portar al turneului, cel mai sportiv jucător şi golgeterul competiţiei.

Selecţionata ziariştilor sportivi din România a participat în toamna anului trecut la un turneu similar organizat de Asociaţia presei sportive din Bulgaria în localitatea Bansko, clasându-se pe un onorabil loc 5 din opt echipe participante. Câştigătoarea competiţiei a fost selecţionata Bulgariei, căreia organizatorii i-au decernat Cupa “Nikolai Kolev-Michmana”, trofeu transmisibil. Această cupă va fi înmânată acum echipei învingătoare la turneul de la Buşteni.

Avem speranţa ca presa de specialitate din România să reflecte pe larg desfăşurarea turneului, fiind prevăzute de asemenea o serie de consfătuiri între gazetarii sportivi prezenţi, la care vor participa, în calitate de invitaţi, ministrul Tineretului şi Sportului, dl. Nicolae Bănicioiu, preşedintele Uniunii europene a presei sportive, Yannis Daras, preşedintele Federaţiei europene de minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul internaţional Gică Popescu, candidat la preşedinţia FRF şi alte personalităţi ale sportului.

CONSILIUL APS