Ana Maria Brânză: “Prin sport putem face lumea mai frumoasă”

Cea mai bună spadasină a lumii în anul 2013, Ana Maria Brânză crede că sportul poate reprezenta o soluţie pentru problemele oamenilor. Ea s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile şi de promovare a mişcării, îndemnând oamenii să facă un bine pentru a avea o şansă să trăiască într-o lume mai frumoasă. Ana Maria apreciază performanţele Simonei Halep şi îi doreşte să ajungă numărul 1 în lume.

Ana Maria Brânză a trăit momente speciale pe 30 noiembrie, când a fost premiată la Grand Palais din Paris cu titlul de cea mai bună spadasină a lumii în 2013. Ea a ocupat primul loc în ierarhia mondială după ce în toate etapele de Cupă Mondială s-a clasat pe podium, a ocupat locul 5 la individual la Campionatele Mondiale, iar alături de naționala României a fost medaliată cu argint la CE şi cu bronz la CM. Titlul este cel de-al treilea pentru spadasina româncă, Ana Maria clasându-se tot prima în statisticile Federației Internaționale în 2008 şi 2009.

“Nu am fost surprinsă, ştiam că voi primi acest titlu. M-am bucurat tare mult să fiu prezentă la gala organizată de Federaţia Internaţională de Scrimă, mai ales că a sărbătorit centenarul. Am mai primit acest titlu de două ori, dar acum a avut mai multă vizibilitate. Am fost fericită că l-am luat înainte cu o zi de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României”. Ana Maria a dedicat acest trofeu fanilor ei. “Premiul meu este al nostru. Vă mulţumesc!”, a scris sportiva pe Facebook.

 

Articolul complet il puteti citi in Revista Sport in Romania Nr. 3– decembrie 2013.