Breaking News

Adio, Cristian Țopescu!

Întreaga presă sportivă din România este în doliu. Azi, 15 mai 2018, s-a stins din viață marele om de televiziune Cristian Țopescu, care fusese internat în stare gravă la secția de terapie intensivă de la Spitalul Elias. Presa românească este acum mai mai săracă, consemnând o lovitură dură pentru mass-media audio-vizuală, care de decenii îl are pe Cristian Țopescu drept emblemă.

 

Cristian Țopescu a plecat spre cele veșnice la 81 de ani, lăsând pentru posteritate o voce inegalabilă, care practic s-a identificat cu televiziunea română și cu sportul românesc de înaltă performanță. A avut peste 5.000 de transmisiuni live, de la 13 ediții ale Jocurilor Olimpice și sute de campionate europene și mondiale, o carieră unanim apreciată și încununată de cele mai importante distincții ale sportului românesc și nu numai. A fost distins cu: Ordinul Național „Steaua României” (2017), Ordinul “Serviciul Credincios în grad de Cavaler” (2003), Ordinul Olimpic “Colanul de Aur” (1998), Diploma de Onoare CIO (1994), Trofeul Comitetului Olimpic Român pentru “Promovarea Olimpismului” (1997), Ordinul Meritul Sportiv, a primit decorația regală ”Nihil Sine Deo” (2010) și a fost înaintat prin decret prezidențial la grad de general de brigadă. De asemenea, a fost declarat Cetățean de Onoare al Municipiului București (2017). 

Anul trecut, cu prilejul galei aniversare APS 90, Cristian Țopescu a primit cea mai importantă distincție din sportul românesc –  Colanul de Aur al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român -, ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”, cum avea să declare Mihai Covaliu, preşedintele COSR. 

Adio, Cristian Țopescu ! Prin tot ce ai făcut pentru sportul nostru, prin tot ce-ai însemnat pentru presa românească, ne obligi să nu te uităm niciodată!

 

Consiliul APS

 

 

leave a reply