A murit tânărul jurnalist Mihai Dolinschi

Am început această săptămână cu o veste tristă. La doar 29 de ani, jurnalistul sportiv Mihai Dolinschi s-a stins din viață.

Fost comentator și moderator la Telekom Sport și Look Sport, Mihai Dolinschi a fost găsit fără suflare, în locuința sa din București, de către câțiva apropiați.

Jurnalismul sportiv românesc a pierdut un jurnalist talentat, dedicat, în plină ascensiune. Mihai Dolinschi era pasionat de fotbal și baschet, fiind unul dintre comentatorii meciurilor din NBA difuzate în România.

„O altă tragedie ne-a lovit din plin – cel mai talentat tânăr jurnalist pe care l-am cunoscut, Mihai Dolinschi, ne-a părăsit și el, la doar 29 de ani.
E nedrept pentru că Mihai era tânăr, pasionat și plin de calități. Noi, ca breaslă, am pierdut. Condoleanțe familiei și… lumină. RIP”, a transmis Vlad Enăchescu, vicepreședinte al Asociației Presei Sportive din România.

Mihai Dolinschi a fost declarat în 2018 cel mai bun târnăr jurnalist din România. A primit din partea Asociației Presei Sportive din România trofeul „Grigore Caracostea” care se acordă anual celui mai bun tânăr jurnalist. Premiul i-a fost înmânat de președintele APS, Dumitru Graur, în cadrul unei festivități desfășurate în aprilie 2019, în Amfiteatrul COSR.

Mihai Dolinschi, cel mai bun tânăr jurnalist român în 2018 Foto: Sabin Malisevschi

Tot în 2019, Mihai Dolinschi a reprezentat România în cadrul programului AIPS Young Reporters, inițiat de Asociația Internațională a Presei Sportive. Din această postură, a asistat la meciurile Campionatului European de Tineret din Italia, unde naționala U21 a României a ajuns până în semifinale, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Tokio.

Mihai Dolinschi a împărtășit cu noi din experiența sa în cadrul AIPS Young Reporters.

Asociația Presei Sportive din România deplânge dispariția tânărului jurnalist Mihai Dolinschi și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.