A apărut “Lumea Sportului”, supliment al revistei “Sport în România”

Odată cu apariţia numărului 5 al revistei “Sport în România” a fost lansat şi un supliment în 16 pagini, intitulat “Lumea Sportului”. Dar despre această inaugurare editorială ne povesteşte într-un articol Directorul General al revistei “Sport în România”, Dumitru Graur:

“LUMEA SPORTULUI” (de Dumitru Graur)

“Inaugurăm odată cu apariţia acestui nou număr al revistei SPORT ÎN ROMÂNIA un supliment în 16 pagini, pe care l-am intitulat „Lumea Sportului“. Suplimentul se difuzează exclusiv împreună cu revista şi va avea apariţie lunară, fiind legat ombilical, ca să zic aşa, de publicaţia-mamă. Ideea editorială a acestui Supliment, o premieră în presa noastră, este de a pune la dispoziţia diferiţilor factori sportivi un spaţiu tipografic unde îşi pot exprima voinţa de a comunica, spre a aduce la cunoştinţa publicului diferite informaţii din aria lor de activitate. „Lumea Sportului“ va conţine aşadar în exclusivitate ştiri şi comunicate care transmit puncte de vedere proprii, necenzurate de redacţie, rolul nostru reducându-se la simpla lor aşezare în pagină. Sunt invitate să-şi facă ştiut punctul de vedere atât federaţiile pe ramuri de sport, cât şi alte structuri sportive, cluburi şi asociaţii, sau Direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. De asemenea, organizaţiile centrale de conducere şi dirijare a sportului, de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, până la Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD), Institutul de Cercetări pentru Ştiinţa Sportului sau Centrul de Medicină Sportivă, toate acestea au acum o platformă editorială unde îşi pot exprima direct opiniile şi difuza informaţii, fără vreo intervenţie în conţinut din partea gazetarilor. Cred că de acest lucru s-au plâns multă vreme partenerii noştri, acuzând mass-media românească de interpretări de tot felul şi chiar denaturări ale sensului comunicării, exprimări trunchiate într-un articol sau altul. Pe de altă parte, aceeaşi media s-a arătat prea puţin interesată de publicarea unor momente obişnuite, considerate banale, preferând adesea ştirile mondene din aria sportului. Începând de astăzi, toate acestea pot fi date uitării, „Lumea Sportului“ devenind, la cerere, portavoce pentru toate organizaţiile, structurile şi unităţile sportive amintite mai înainte. Aşteptăm cu alte cuvinte să publicăm în Suplimentullunar „Lumea Sportului“ tot ce este de interes public din activitatea sportivă de pe tot cuprinsul ţării. Vom da desigur o atenţie sporită evenimentelor şi iniţiativelor pozitive, cele care pot proba că sportul românesc are încă resurse şi capacitate de regenerare. Aşteptăm cu real interes să vedem ce consecinţe va avea iniţiativa noastră în rândul oamenilor de sport şi sperăm că în felul acesta vom reuşi să aducem încă o dovadă a spiritului creator în sprijinul sportului românesc. Tuturor factorilor implicaţi, un îndemn: la scris”.

Nota redacţiei:

Acest Supliment al revistei SPORT ÎN ROMÂNIA conţine 16 pagini şi este scris în totalitate de partenerii noştri – oamenii din sportul românesc, cei din federaţii, cluburi sportive, direcţii judeţene şi alte asemenea structuri sportive. Întreaga responsabilitate pentru conţinutul informaţiilor, pentru veridicitatea şi obiectivitatea lor aparţine celor care se află la originea acestor ştiri şi comunicate de presă. Redacţia noastră, conform înţelegerii cu factorii sportivi amintiţi, nu-şi asumă nicio contribuţie editorială, lăsând la latitudinea partenerilor sarcina de a verifica şi a optimiza conţinutul informaţiilor.