65 de ani de la prima transmisiune sportivă în direct a TVR

La 5 mai 1957, a avut loc prima transmisiune sportivă în direct din țara noastră. În acea zi memorabilă, Televiziunea Română a transmis meciul de rugby disputat de selecționata Bucureștiului, contra echipei naționale de tineret a Angliei, prezentată publicului sub numele de selecționata Londrei.

Britanicii au învins atunci cu 11-3 în meciul jucat pe Stadionul Republicii din Capitală, în prezența a 20.000 de spectatori.

Cu acel prilej, Televiziunea Română realiza a doua transmisiune în direct din afara instituției, prima din domeniul sportului.

De-a lungul celor aproape șapte decenii care s-au scurs de atunci, colegii noștri de la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive au realizat numeroase transmisiuni în direct, urmărite în România și în străinătate.

Prin programele de calitate şi transmisiile evenimentelor sportive la cel mai înalt nivel, precum Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă, Mondialele şi Europenele de fotbal, gimnastică, atletism, natație, canotaj, handbal, baschet, volei, Cupa Mondială de Rugby, competiții de box, scrimă, hochei pe gheață, polo, sărituri cu schiurile, gimnastică ritmică, schi, motociclism, judo, tenis, echipa TVR şi-a ținut promisiunea față de telespectatori, aducând sportul de performanță în casele românilor.