40 de zile până la finalul înscrierilor în AIPS Sport Media Awards

Mai sunt patruzeci de zile! Esti pregătit? Ți-ai depus lucrarea? 14 octombrie este termenul limită pentru trimiterea dosarelor dumneavoastră pentru cea de-a cincea ediție a AIPS Sport Media Awards, cel mai prestigios premiu din jurnalismul sportiv. Deja participă jurnalişti, fotografi şi producători video din peste 50 de ţări, după cum au anunțat organizatorii.

Participarea este complet gratuită și fiecare jurnalist se poate înscrie cu două materiale.

Perioada de participare pentru ediția curentă este de la 5 noiembrie 2021 până la 14 octombrie 2022. Toate lucrările publicate/difuzate pentru prima dată în perioada respectivă vor fi considerate valabile.

La fiecare categorie, ocupanții podiumului vor primi 8.000 de dolari (locul 1), 3.000 de dolari (locul 2) sau 2.000 de dolari (locul 3). Cei trei câștigători ai categoriei Young Reporter vor câștiga o bursă la un eveniment sportiv internațional de top.

Nu există restricții pentru limba în care este trimisă creația dumneavoastră. Toate limbile sunt acceptate în trimiteri. Organizatorii recomandă totuși traducerea în engleză, acolo unde este cazul, sau un script în limba originală pentru lucrări video și audio.

Toate lucrările trebuie depuse direct folosind site-ul Asociației Internaționale a Presei Sportive, www.aipsawards.com, singura platformă valabilă pentru acceptarea depunerilor.

Categoriile seniori sunt împărțite în Presa scrisă, Fotografie, Audio, Video. Există și o categorie opțională pentru tinerii jurnaliști: Young Reporter Under 30.

Categoria Presă scrisă are două subcategorii: Best Column (Editorial) și Best Colour Piece. Fotografia are două subcategorii: Imagine de acțiune și Portofoliu.

Cei care optează pentru videoclip, trebuie să știe că există trei posibilități: Videoclip de scurtă durată (Până la 10 minute), Profilul atletului (mai mult de 10 minute) și Documentar (mai mult de 10 minute)

Audio are o categorie dedicată care include radio și podcasturi.

Există două categorii speciale care nu sunt deschise pentru depunere: Reportaj de investigație și O viață în sport.

Cum se face jurizarea

*Toate lucrările sunt examinate și apoi votate în patru etape diferite înainte de decizia finală.

*Un grup de 6 mentori și specialiști AIPS face prima evaluare și creează o listă lungă. Restul membrilor juriului și membrii Comitetului Executiv participă la această selecție și pot sugera completări (prima fază).

*Cei 24 de membri ai Comitetului Executiv al AIPS se întâlnesc apoi pentru a evalua lista lungă și a vota cele 10 preferințe pentru fiecare categorie, această acțiune ducând la o listă scurtă (a doua fază).

*Un juriu format din 11 membri relevanți ai industriei media sportive, plus președintele AIPS, Gianni Merlo, în calitate de președinte al juriului, restrânge lista scurtă într-un top 10 (finaliști, a treia fază) și apoi primii 3 (nominalizați pe podium, a patra fază). Cu o zi înainte, juriul se va întruni și va vota câștigătorii (faza a cincea).

*Numele juraților și expertiza lor în carieră în jurnalismul sportiv sunt accesibile aici https://www.aipsawards.com/jurors

*Lucrările care se califică în runda următoare vor fi anunțate spre începutul anului viitor, iar ceremonia finală va avea loc în 2023.

*După ceremonie, AIPS publică și lista celor mai votate lucrări pe categorie pe continent, o contribuție valoroasă pentru a evidenția importanța calității în funcție de naționalitatea participanților.

*Pentru orice nelămurire, puteți verifica regulile, Întrebările frecvente și, de asemenea, le puteți scrie organizatorilor pe adresa de e-mail info@aipsawards.com

Accesați www.aipsawards.com, înregistrați-vă și trimiteți materialele! Restul muncii le revine organizatorilor!