Breaking News

2 iulie – Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv

Pe 2 iulie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv. Au trecut, iată, 26 de ani de la momentul în care Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS) a reușit să impună această festivitate la nivel mondial, în 1994, ca o recunoaștere a unei meserii pe cât de frumoasă, pe atât de hulită de câte unii și chiar periculoasă, dacă ne luăm după evenimentele petrecute în ultimii ani.

„Este adevărat că în ultimii ani putem vorbi despre o anumită criză de identitate a presei sportive, accentuată de prezența tot mai importantă a mediului online, acolo unde oricine poate pretinde că este jurnalist sportiv, de vreme ce poate posta știri sau comentarii care sunt citite de sute sau mii de persoane. Dar în acest fel presa sportivă a intrat și pe mâna hackerilor și a știrilor false, așa numitele fake-news, fenomen cu care devine tot mai dificil să te lupți. Pe de altă parte, o recunosc cu părere de rău, calificarea profesională a unor tineri ziariști a scăzut sensibil de la o vreme, motiv care îi încurajează pe amatori să scrie la rândul lor. Acest adevăr trebuie să ne pună pe gânduri, pentru creșterea exigenței la selecția redacțională”, spune Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

Cu prilejul zilei profesiei noastre, pe 2 iulie, un sincer La Mulți Ani tuturor gazetarilor sportivi români!

Ziua Jurnalistului Sportiv, marcată de AIPS cu o conferință online

Vă reamintim, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportivului va fi marcată într-un mod special în acest an. Asociația Internațională a Presei Sportive a luat inițiativa de a organiza pe 2 iulie, de la ora 15, ora României, o conferință online, pe platforma Zoom, la care sunt invitați jurnaliști sportivi din întreaga lume.

La întâlnirea online se va discuta și tema fierbinte din 2020, impactul COVID-19 asupra jurnalismului sportiv pe plan mondial.

Membrii Asociației Presei Sportive din România care doresc să participe la conferința online din 2 iulie se pot înscrie accesând link-ul de mai jos.

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE LA CONFERINȚA AIPS

Ulterior înscrierii, veți primi pe adresa de e-mail pe care ați menționat-o în formular un link invitație de participare efectivă la eveniment. Link-ul nu este public, fiind trimis doar celor ce se înscriu în timp util la conferință.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube aparținând AIPS.

leave a reply