15 ani fara Sebastian Domozina

Astăzi se împlinesc 15 ani de când Sebastian Domozină a plecat dintre noi, pe calea umbrelor, spre templul luminii. De 15 ani, încet şi dureros de adevărat, gândul că nu mai este, că nu-l vom mai auzi niciodată, ne sparge inimile şi ne goleşte sufletele.

Prieteni ori suporteri, foşti colegi de la Radio Oltenia Craiova sau pur şi simplu iubitori ai fotbalului şi admiratori ai marelui Domozină au trecut pe la mormântul său pentru a-i depune o floare şi pentru a-i aprinde o lumânare.

Sebastian Domozină s-a născut la data de 15 iulie 1938 în comuna Ianca (judeţul Olt). A absolvit Liceul „Fraţii Buzeşti“ din Craiova şi apoi Facultatea de Ziaristică din Bucureşti.
Prima sa transmisiune radiofonică a avut loc în anul 1964, în primul sezon al Universităţii Craiova în Divizia A, la meciul Ştiinţa Craiova – Universitatea Cluj, scor 1-0. Până în decembrie 1989, Domozină a fost corespondent principal al redacţiei de actualităţi din Radioteleviziunea Română pentru judeţele Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi. Începând din anul 1990 a fost director al postului Radio Oltenia Craiova.
În decursul carierei, el a realizat aproape 1.000 de transmisiuni în direct de la meciurile Universităţii Craiova. Ultima transmisie radiofonică a sa avut loc în anul 1995. Sebastian Domozină era renumit pentru viteza sa în exprimare, comentariile sale fiind foarte rapide.
Sebastian Domozină a trecut la cele veşnice la data de 10 octombrie 1997 în oraşul Craiova şi a fost înmormântat în cimitirul Ungureni, la câţiva metri de mormântul golgheterului Universităţii Craiova, Ion Oblemenco.
În semn de apreciere, în anul 2002, Sebastian Domozină a fost declarat cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Craiova. De asemenea, în luna octombrie a anului 2003, Primăria din Ianca a dezvelit o placă memorială la Sala de sport „Sebastian Domozină“. Cu aceeaşi ocazie, Consiliul Local l-a declarat post-mortem „cetăţean de onoare al comunei Ianca“.