Breaking News

SCRISOARE ADRESATĂ ASOCIAŢIEI INTERNAŢIONALE A PRESEI SPORTIVE (AIPS)

Dragă domnule Preşedinte şi mult stimaţi colegi din Asociaţiile Naţionale ale gazetarilor sportivi de pretutindeni,

Vă scriu în numele tuturor jurnaliştilor sportivi din România şi în mod special al celor deja acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Responsabilitatea unui gazetar este de a informa audienţa cât mai rapid cu putinţă în privinţa desfăşurării unei competiţii sportive. În această direcţie, progresul tehnologic al zilei de azi a devenit probabil cel mai mare ajutor pentru satisfacerea necesităţilor noastre profesionale. Din păcate, chiar dacă în ultimii ani au scăzut considerabil costurile accesului la Internet, se pare că deschiderea de care dau dovadă organizatorii marilor competiţii sportive s-a îngustat vizibil.

Aşa cum s-a putut constata în Noua Zeelandă, în timpul Cupei Mondiale la rugby, Comitetul local de organizare a făcut un obicei din a taxa reprezentanţii media cu rate-carduri extrem de scumpe. Dacă am putea face o glumă, s-ar putea spune că profiturile acestei competiţii s-au scos din buzunarele noastre, ale jurnaliştilor sportivi. Se pare că acelaşi lucru este pe cale să se petreacă la apropiatele Jocuri Olimpice! Revenind la tonul serios, sunt de părere că organizatorii JO de la Londra ar trebui să respecte opinia jurnaliştilor sportivi din toată lumea şi să încerce să găsească o soluţie convenabilă tuturor.

Prin urmare, Asociaţia Presei Sportive din România (APS) se aliniază la poziţia oficială a AIPS şi susţine acţiunile Preşedintelui Gianni Merlo, în intenţia de a ajuta întreaga masă a gazetarilor sportivi din lume în a obţine facilităţile necesare practicării meseriei.

Cu cele mai bune salutări,

Dumitru Graur

Preşedinte APS România

leave a reply