Scrisori

România

83 de ani de excelenţă!

Este cu adevărat o onoare pentru mine să felicit Asociaţia Presei Sportive din România, una cu o vechime dintre cele mai mari între toate asociaţiile afiliate.

AIPS a fost înfiinţată cu numai 3 ani înainte, aşa că putem spune că am urmat acelaşi drum pentru foarte mulţi ani! Romania are o istorie bogată în jurnalismul sport, datând de la 1800, şi lipsea doar acest minunat fundal care a insemnat constituirea Asociaţiei Presei Sportive romanesti.

Vreau să subliniez excelentele relaţii pe care le avem cu preşedintele asociaţiei, Dumitru Graur şi cu Emanuel Fântâneanu, membru în Comitetul Executiv al AIPS. Acest lucru demonstrază strânsele legături dintre cele două asociaţii, care lucrează împreună pentru un viitor mai bun al gazetăriei sportive.

Sportul poate aduce multă pace în lume, mai multă decât uneori ne-am putea gândi! Pentru acest lucru trebuie să credem în misiunea noastră şi sunt sigur că asociaţia din România va continua procesul de dezvoltare a culturii sportive, protejând în acelaşi timp, prin articolele voastre, integritatea sportului, susţinând lupta împotriva meciurilor trucate, doping şi pariurile ilegale.

Noi, cei din AIPS urmărim evenimentele la care luaţi parte şi ne-am angajat să susţinem asociaţiile membre prin pregătire, legături strânse şi foarte curând prin premierea excelenţei în presa sportivă.   

Aşa cum o parte dintre dvs. aţi putut afla la Paris, în luna martie (la Congresul AIPS – n.n.), am lansat Premiile internaţionale “Sport Media Pearl”, care reprezintă o nouă platformă pentru celebrarea şi dezvoltarea excelenţei în media sportivă printre profesioniştii şi susţinătorii săi de jur împrejurul globului.

Vă încurajez pe fiecare dintre dvs. să participaţi la concurs, în cele 9 categorii de premii. Învingătorii vor primi un trofeu special şi în unele cazuri premii în bani. Abia aştept să pot alege dintre articolele şi documentarele voastre, spre sfârşitul anului.

Gianni Merlo

Preşedinte AIPS

 

 

Pe blog-ul domnului Dumitru Graur, presedintele APS, a fost trimisa o scrisoare legata de problemele curente ale asociatiei, pe care o redam in continuare, impreuna cu schimbul de mesaje care a urmat.

 

Buna ziua

Stiu ca a trecut foarte mullt timp de la evenimentul la care faceti referire („Știri calde despre APS” – nota noastră), dar acum am dat, intamplator, peste acest text.

Sunt membru APS de vreo 15 ani, cu cotizatie si legitimatie platita an de an. Lucrez in presa sportiva din 1996, fara interupere. Totusi, daca in urma cu niste ani, poate 5, poate 10, mai primeam din cand in cand cate un semn din partea APS, de ceva vreme incoace si aceasta legatura firava a disparut cu totul. Inclusiv de cand s-a schimbat noua conducere. De exemplu, din pura curiozitate, mi-ar placea sa stiu daca la ultimele alegeri au avut drept de vot toti membrii, pentru ca n-am primit absolut nimic in acest sens.

Altfel, din pacate, deocamdata legitimatia APS nu inseamna mai nimic. Intre un posesor de APS si un altul de legitimatie oarecare, facuta la o imprimanta oarecare, chiar nu exista vreo diferenta, inclusiv intr-un proces de acreditare la o competiei sportiva. Nu pot sa sper, decat, ca lucrurile se vor schimba, iar banii pe care ma incapatanez sa-i platesc anual nu se duc pe apa sambetei doar de dragul placerii de a tine in portofel o legitimatie pe care scrie APS.