Comunicate APS

Sala Berlioz a hotelului Ibis Nord din București a fost neîncăpătoare la Adunarea Generală Ordinară a Asociației Presei Sportive din România, organizată pe 5 mai 2018. Au fost prezenți peste 60 de membri, iar punctele de pe ordinea de zi – raportul de activitate al APS pe anul 2017, descărcarea de gestiune, raportul președintelui, aprobarea bilanțului contabil, modificările la statutul asociației, planul de acțiuni pentru anul 2018 – au fost aprobate în unanimitate.

În prezidiu, alături de președintele Dumitru Graur a luat loc președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan și Emanuel Fântâneanu. ”Este un paradox faptul că din punct de vedere juridic, contabil, economic, al proiectelor inițiate, Asociația este mai solidă ca oricând, în timp ce importanța jurnalismului sportiv scade dramatic cu fiecare an ce trece. Este una din misiunile asociației să facem tot ce ne stă în putință să apelăm la sprijinul fiecăruia dintre voi, pentru ca presa sportivă să-și reia locul demn în societate”, a încheiat președintele Dumitru Graur prezentarea activității Asociației și bilanțul contabil pe anul anterior, ”unul de excepție pentru Asociație, prin proiectele realizate, care au culminat cu Gala APS-90 de la Ateneul Român, dar și prin faptul că a Asociația a reușit să înregistreze un excedent bugetar pe anul anterior.

”Vă mai informez că, în martie a.c., Asociaţia Presei Sportive din România a primit Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale, în cadrul unei ceremonii care "Sunt 53 ani de când sunt membru APSR. Aş dori ca mai mulţi membrii APSR să devină şi membrii UZPR. Mai rămâne să fim buni prieteni. În februarie 2019, UZPR face 100 de ani de existenţă și vă așteptăm pe toți la evenimentul care va marca acest moment deosebit”, a spus Doru Dinu Glăvan.

În partea a doua a Adunării Generale Ordinare din 5 mai 2018, conducerea APSR a acordat premiile de excelență pentru activitatea din anul anterior a celor mai merituoși gazetari sportivi, membri ai Asociației. ”Este un premiu pe care-l dedic câtorva prieteni dragi din acea categorie care sunt dispuși să lupte pentru tine și când tu ești aproape să renunți”, a mărturisit Radu Oprișan, laureatul premiului special al Asociației. 

Cei 10 premianți sunt:

1. Radio – Premiul „Ion Ghiţulescu”: Mugur Corpaci(Radio România Actualităţi); 
2. Emisiune TV – Premiul „Emanuel Valeriu”: Postul de televiziune Look TV; 
3. Comentariu TV – Premiul „Cristian Ţopescu”: Cosmin Băleanu(Telekom Sport); 
4. Presă scrisă – „Premiul Ion Cupen”: Mihai Toma(Libertatea); 
5. Fotografie – Premiul „Petru Fuchs”:  Răzvan Păsărică (
sportpictures.eu); 
6. Blog/Web sportiv – Premiul „Teodora Maftei": 
www.ziaruldesport.ro.;
7. Tânăr jurnalist – Premiul „Grigore Caracostea”: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor); 
8. Întreaga activitate – Premiul „Aurel Neagu”: Nicolae Secoşan (Timişoara);
9. Carte sportivă – Premiul „Ioan Chirilă”: Adrian Dobre - Pentru volumul „La masa presei, memoriile unui jurnalist sportiv”; 
10. Premiul special APS: Radu Oprişan - Pentru curajul de a înfrunta vicisitudinile vieţii.

Anul 2017 a fost unul cu totul special în activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România. A fost anul în care asociaţia a sărbătorit, la 22 noiembrie, sub cupola Ateneului Român, nu mai puţin de 90 de ani de la înfiinţare. La acest eveniment au fost prezente cele mai importante personalităţi ale sportului românesc, APS înmânând o serie de premii, după cum urmează:

Premii pentru presă: Gazetei Sporturilor (reprezentată de Ovidiu Ioaniţoaia), Radio România Actualităţi (reprezentat de Teoharie Coc-Cozma) şi Televiziunii Române (reprezentată de Cristian Ţopescu);

Premii pentru sport: lui Gheorghe Hagi – pentru proiectul Viitorul; Echipei de tenis de masă a României – campioană europeană pe echipe; Echipajelor de canotaj 8+1 şi 2 vâsle – campioane mondiale; Alinei Vuc – medaliată la CM de lupte şi Simonei Halep – numărul 1 în clasamentul WTA;

Premii speciale: pentru seniorii presei sportive – Doru Glăvan, Radu Timofte, Dan Teodorescu, Modesto Ferrarini, Tiberiu Stama, Mugur Popovici, Stelian Trandafirescu, Constantin Macovei şi Mihai Vesa; Valeriei Răcilă van Groningen – pentru cea de-a X-a ediţie a Maratonului Bucureşti; lui Ion Ţiriac – pentru întreaga activitate legată de sportul românesc; lui Ovidiu Gârbacea – pentru Complexul sportiv Cheile Grădiştei; Companiilor Dedeman şi Alexandrion – pentru investiţii în sport şi Grupului Invictus, al militarilor răniţi în Afganistan şi Irak.

În cadrul Galei APS 90 Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a decernat înalta distincţie Colanul de aur lui Cristian Ţopescu. De asemenea, APS a primit plachete omagiale din parte domnilor Gianni Merlo – preşedintele AIPS şi Charles Camenzuli – preşedintele AIPS Europe, prezenţi ca invitaţi speciali ai galei.

Asociaţia Presei Sportive din România a decernat sâmbătă, în cadrul Adunării sale Generale, premiile pentru anul 2017 celor mai merituoşi gazetari sportivi, membri ai asociaţiei. Festivitatea s-a desfăşurat la sala de conferinţe a Hotelului IBIS şi a avut următorii laureaţi:

Radio – Premiul „Ion Ghiţulescu”:Mugur Corpaci (Radio România Actualităţi); Emisiune TV – Premiul „Emanuel Valeriu”: Postul de televiziune Look TVComentariu TV – Premiul „Cristian Ţopescu”:Cosmin Băleanu (Telekom Sport); Presă scrisă – „Premiul Ion Cupen”:Mihai Toma (Libertatea); Fotografie – Premiul „Petru Fuchs”:  Răzvan Păsărică (sportpictures.eu); Blog/Web sportiv – Premiul „Teodora Maftei: www.ziaruldesport.ro;Tânăr jurnalist – Premiul „Grigore Caracostea”: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor); Întreaga activitate – Premiul „Aurel Neagu”: Nicolae Secoşan (Timişoara);Carte sportivă – Premiul „Ioan Chirilă”: Adrian Dobre - Pentru volumul „La masa presei, memoriile unui jurnalist sportiv”; Premiul special APS: Radu Oprişan- Pentru curajul de a înfrunta vicisitudinile vieţii.