ADUNAREA GENERALA A APSR

Sala de conferințe a Hotel Ibis Nord a găzduit joi, 23 noiembrie, Adunarea Generală Ordinară a Asociației Presei Sportive. Membrii prezenți au luat la cunoștință și au aprobat în unanimitate bilanțul contabil al Asociației pe anul 2016 și descărcarea de gestiune pe anul anterior. Tot în unanimitate s-a aprobat și raportul de activitate al președintelui APS, Dumitru Graur, precum și planul de acțiuni derulat în acest an, care a avut ca punct central organizarea evenimentului ”APS 90 - Campionii Sportului și ai gazetăriei, mereu în slujba performanței”. De altfel, modul de organizare al acestui eveniment de referință pentru presa sportivă românească a fost apreciat la superlativ de toți membrii prezenți. Jurnaliștii sportivi prezenți la Adunarea Generală au făcut și propuneri pentru dezvoltarea Asociației, propuneri de modificare a statutului în concordanță cu ultimele prevederi legale și cu cerințele de modernizare ale societății actuale, care să fie analizate și aprobate în următoarea Adunare Generală a APS, care va avea loc în primăvara anului viitor.

Date fiind problemele care au survenit în ultimele zile la Craiova, dincolo de puterea noastră de decizie, preşedintele APSR a fost nevoit să anunţe amânarea Adunării Generale ordinare a APSR pe anul 2017. Aşa cum se cunoştea, unul dintre punctele importante ale programului stabilit cu ocazia Adunării Generale era vizionarea meciului Universitatea - FCSB, pe noua arenă din Bănie. Din păcate, incertitudinea datei inaugurării stadionului din Craiova s-a prelungit nepermis, iar colegii de la Craiova, care se angajaseră să rezolve problema cazării, au fost nevoiţi să renunţe la rezervări, la presiunea hotelierilor. În fapt, nici până la această oră încă nu se ştie dacă meciul de duminică la avea loc la Craiova sau la Tr. Severin!

În felul acesta, cu părere de rău suntem nevoiţi să anunţăm amânarea Adunării Generale. Ea se va desfăşura destul de probabil la Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi celor 90 de ani de existenţă a APS, gala fiind programată în seara zilei de 22 noiembrie, la Ateneul Român. Detalii despre această nouă programare vor fi comunicate foarte curând.

Vineri, 3 iunie 2016, in Aula FRF s-a desfasurat Adunarea Generala pe anul 2016 a Asociatiei Presei Sportive din Romania (APSR), prilej pentru membrii sai sa dezbata Raportul de activitate, precum si alte probleme si chestiuni importante din viata APS Romania. Cu aceasta ocazie, intr-un fericit mix de opinii sportive, s-a desfasurat si un Seminar pe teme fotbalistice actuale, organizat in colaborare cu FRF.

 

Din partea FRF au luat cuvantul in cadrul Seminarului Florin Sari, ‎Manager responsabilitate sociala si buna guvernanta, Razvan Mitroi, Director de comunicare al FRF si Aurel Ticleanu, Managerul departamentului scouting. Alocutiunile au fost extrem de interesante, cu dense informatii, astfel incat site-ul nostru isi propune sa revina intr-un material separat asupra chestiunilor expuse de specialistii FRF.

Dat fiind ca anul viitor APS Romania aniverseaza 90 de ani de existenta, presedintele Dumitru Graur a solicitat implicarea tuturor membrilor in organizarea Galei jubiliare din 2017 si atragerea unor sponsori importanti in finantarea unui asemenea eveniment, care sa cinsteasca munca si solidaritatea de breasla a gazetarilor sportivi.

Programul zilei  a fost completat si cu alte actiuni: pranz oferit de Consiliul APS, apoi deplasare cu autocar la Muzeul Colectiilor Auto – Ion Tiriac, pentru ca seara sa participam in corpore la Arena Nationala pentru a sustine Romania in confruntarea amicala cu Georgia.

 

Mihai Catalin Panait

Raportul preşedintelui 

Se asigura vizionarea meciului Romania – Georgia, ca si cazarea si masa pentru doua zile

Prin prezenta, Asociatia Presei Sportive din Romania invita membrii sai sa ia parte la Adunarea Generala pe anul 2016, adunare care va avea loc in ziua de 3 iunie a.c. La fel ca in ultimii doi ani, APS ii invita la Bucuresti pe membrii din afara Capitalei, in urmatoarele conditii:

          - Intra in sarcina participantilor sa isi asigure mijloacele de transport spre si de la Bucuresti in localitatea de resedinta; sosirea: in cursul zilei de joi, 2 iunie.

          - Cazarea se va face la Hotel IBIS Nord (Calea Grivitei nr. 143, la 400 de metri de Gara de Nord), in camere de doua locuri; se asigura cazarea gratuita pentru max. 50 de persoane, in perioada 2-4 iunie a.c. Se asigura de asemenea gratuit cina din seara de 02.06, ca si mesele din ziua de 03.06; evident, la hotel se asigura micul dejun in cele doua zile de cazare.

          - Adunarea Generala pe anul 2016 a APSR se va desfasura in dimineata zilei de 03 iunie, de la ora 10.00, in sala de conferinte a Federatiei Romane de Fotbal. Cu acelasi prilej se va desfasura un Seminar, organizat in colaborare cu FRF.

          - In seara zilei de vineri, 3 iunie, APSR asigura accesul gratuit la meciul amical dintre selectionatele Romaniei si Georgiei, ultimul inaintea plecarii echipei nationale la Euro, meci care se vor desfasura in nocturna, pe Arena Nationala.

          - Plecarea tuturor participantilor se va face in cursul diminetii de sambata, 04 iunie a.c.

          Confirmarile de participare se fac pe adresa: apsmedia.romania@gmail.com

 

Dumitru Graur,

 

Presedinte  APSR